luni, 13 mai 2013

Ghiveci calugaresc



Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi
- 300 g ciuperci
- 2 cepe
- un ardei gras
- un dovlecel
- un morcov
- 5-6 bucatele usturoi
- o legatura ceapa verde
- o legatura patrunjel
- 50 ml ulei
- trei linguri bullion
- sare
- piper.

Buget: 16 lei


Timp de preparare total: aprox. 70 min.

Portii: 4-5

Mod de preparare:
1.Intr-o oala incapatoare calim cartofii taiati in sferturi in ulei. Adaugam pe rand legumele: cepele taiate marunt, ceapa verde taiata, morcuvul rondele, ardeiul bucatele, ciupercile si dovelecelul bucati. Amestecam bine.
2.Dupa ce legumele s-au inmuiat condimentam bine cu sare si piper. Lasam sa fiarba circa 20 min amestecand din cand in cand.
3.Intr-o tava sau vas termorezistent adaugam legumele, usturoiul taiat marunt, bulionul si dam la cuptor 15 minute.
4.Servim preparatul cu patrunjel taiat marunt deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu